2014. január 15., szerda

Together as one, avagy mindörökké Michael

Sziasztok!

Mai olvasni és hallgatni valónkat egy hirtelen közbejött esemény miatt hoztam létre nektek.

Ugyebár a család fontos és emiatt egy kis kitérést kell tennem egy számomra sokat jelentő barátom miatt. Neki most túl sok gond szakadt a nyakába, pont a családja miatt. Remélem ő is olvassa ezt a kis lélekpumpálást. A zene amit hoztam nektek, ezúttal nem saját felvétel lesz, hanem egy videofelvétel. Gondolom rengetegen hallottatok már a PianoGuys nevű összeesküvésről. Nagyon jó csapatról van szó, és ahogy hallgattam a minap a Michael Jackson-ra alkotott számukat, rájöttem, hogy így tudnám elmagyarázni neki is és minden hasonló bajjal rendelkező embertársamnak a következőt:

A zeneszám alatt összesen két ember játszik. Egy zongora és egy cselló használatával. A cselló mégis sok csellóként figyelhető meg a felvételek trükkje miatt, de nagyon ötletes. Úgy dolgoznak egybe, mintha egy csapatot alkotnának, emellett a csellóval olyan összhangot mutatnak fel, ami egy ilyen erőteljes beat-ekkel rendelkező dallamot (Billie Jean, Smooth Criminal, Beat it) is teljes lelki békévé varázsol. Ezt tanácsolnám neki is, valamint hogy ideje körbenézni a vak világban. Elvégre senki nincs egyedül ténylegesen. Mindannyiunknak vannak barátai, akik egy - egy csellóként működnek közben a saját zongorajátékunkban. Van, hogy a zongorajáték nehéz és fárasztó, de egy jól működő és kiválóan forgatott cselló rengeteget tud segíteni nekünk. Előbb, vagy utóbb rá kell ébrednünk, hogy ha ránézünk a másikra aki segíteni akar, hogy szövetségesre leltünk. Emellett, ha a partner még barát is, akkor joggal gondolhatunk a barátság erejére is. Szerintem létezik barátság billentyűs és vonós között...

A világunk tele van problémákkal, mint ahogy a Billie Jean is nehéz kísérettel, de nem erre vannak a barátaink? Megvédenek minket és segítenek megoldani a bajokat: Gondoljunk csak bele, hogy a mellettünk figyelő basszusgitár nem véletlen van ott. Tehát mi a tanulság? Nem vagyunk egyedül és úgy tűnik, sosem maradunk egyedül.

Mára csak ennyi fért bele, és a héten nem is lesz több, mert a gyakorlati helyemen van egy csomó elintézni valóm. Mindenkinek további szép hetet kívánok.

A szám címe: Michael meats Mozart. Hallgassátok és nézzétek szeretettel.
http://www.youtube.com/watch?v=c0PJypKYCUk

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése